Is zuurkoolstamppot ook een favoriet gerecht van jou in de wintermaanden? Probeer dan eens deze romige zuurkool met gegrilde Little Gem van Jadis van The Lemon Kitchen. Een heerlijk, vegetarisch bijgerecht dat zowel romig als fris is.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden, Grillstand.
2.Snijd de onderkant van de sla af en halveer deze in de lengte. Leg de gehalveerde sla op een bakplaat en smeer ze in met olijfolie. Strooi er tot slot een theelepel Herbmare Original Kruidenzout overheen.
3.Plaats de sla zo'n 10 minuten in de oven, totdat ze krokant geworden zijn. Wat zorgt voor meer smaak.
4.Maak ondertussen de romige zuurkool. Verwarm in een steelpannetje de zuurkool (met vocht). Voeg 1 theelepel mosterdzaad, zest (geraspte schil) van een 1 citroen en een halve theelepel Herbamare Original Kruidenzout toe.
5.Roer de kookroom door de zuurkool en laat het geheel warm worden.
6.Schep de romige zuurkool op een schaal en leg daar de gegrilde sla op. Serveer met een citroenpartje!
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
Bezoeker C. | 22 November 2020
Bezoeker D. | 15 November 2020
Bezoeker T. | 12 November 2020
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten