Een taart die gezond én lekker is: de rauwe vruchtentaart. Het recept komt uit het boek Vullen of Voeden van Wilfred en Lili Genee. Absoluut de moeite waard!
1. Maal de 375 gr. amandelen fijn in de keukenmachine en doe vervolgens het meel in de kom.
2. Maal de dadels in de keukenmachine. Wanneer ze te droog zijn, kun je enkele theelepels citroensap toevoegen.
3. Kneed met de hand het amandelmeel en dadels tot een deeg. Wanneer het te droog blijft kun je enkele eetlepels water toevoegen.
4. Neem een lage taartvorm met uitneembare bodem en wrijf deze lichtjes in met wat kokosolie en strooi daarna met de kokos.
5. Vul de taartvorm met het deeg en maak een opstaand randje, dat dik genoeg is om niet kapot te gaan tijdens het aansnijden. Zet vervolgens weg in de koelkast.
6. Ontdoe de mango van zijn schil en snijd er zo veel mogelijk vruchtvlees van af.
7. Doe de mangostukken samen met de uitgelekte amandelen (50 gr.) in een keukenmachine, draai dit fijn tot een gladde massa, voeg de geraspte citroenschil als laatste toe.
8. Voeg de Johannespitmeel toe aan het mengsel en meng dit met een garde er doorheen.
9. Stort het geheel tot maximaal de helft van de bodem, smeer uit en laat afkoelen in de vriezer.
10. Snij de aardbeien door de helft, voeg frambozen, bramen, blauwe en rode bessen toe, en meng het geheel. Als de bodem goed opgestijfd is, haal de bodem uit de vorm en verdeel de rode vruchten over het geheel. Gelijk in punten snijden.
Ik hoop dat je dit recept gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Lili Genee. Lili Genee, getrouwd met Wilfred, is bekend van de boeken Vullen of voeden en Wedden dat het lekker is! Ze zet zich samen met haar man en het team van Vullen of Voeden in om sportkantines en scholen bewuste keuzes te laten maken.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten