Spicy en zacht tegelijk, deze thaise rode curry met zachte tofu. Smaakvol, kleurrijk, echt en feestje! En ook wel lekker, binnen een halfuurtje zit je met dit feestmaal op schoot voor je favoriete serie.
1. Zet de sauspan op middelhoog vuur. Verwarm de olie en fruit de fijngehakte knoflook even aan. Snijd de cherrytomaten in blokjes (zo klein mogelijk) en doe samen met 1 tl Herbamare Kruidenzout bij de knoflook in de pan. Voeg na een paar minuten de rode curry toe en verhit nog een paar minuten. Als het goed is begint je keuken al lekker te ruiken en komen alle smaken vrij.
2. Roer de rode curry even door en doe nu ook de laos, gember (geschild), citroenblad in de pan erbij. Kneus de stengel van het citroengras (breek of knak) en doe erbij. Nu kan je de kokosmelk en het sap van een halve citroen erbij schenken. Roeren, afsluiten met de deksel en 15 minuten laten stoven.
3. De tofu snijd je in grote gelijke stukken van zo'n 2 bij 2 centimeter. De kouseband snijd je in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter lang. Kook de kouseband in 8 minuten beetgaar in gezouten water met 1/2 tl Herbamare Kruidenzout. Serveer de kousebank los of roer deze op het laatste moment door de saus, dat is aan jou.
4. Pak een steelpannetje en doe hier de rijst in. Kook volgens de instructies op de verpakking.
5. Snijd ongeveer 10 Thaise basilicumblaadjes in dunne reepjes en roer de helft door de saus. Tip: strooi als finishing touch zo nog wat verse Thais basilicumblaadjes over het gerecht.
6. Gebruik een kaasschaaf of een mandoline om de komkommer (met schil) zo dun mogelijk te snijden. Meng met 1 el citroensap, 1 el olijfolie met een snuf zout en serveer als verfrissende 'blusser' bij de Thaise rode curry.
7. Voor de pittige liefhebber: doe dun gesneden verse rode en groene rawit pepertjes (zonder pitjes) met 1 el vissaus en een snuf suiker, 1 tl citroensap in een bakje en roer even.
8. Pak een mooi bord en schep daarop je curry, de rijst en kouseband. Optioneel strooi je er nog Thaise basilicumblaadjes over.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten