background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Open lasagne met asperges en zalm

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Een heerlijk lentegerecht deze open lasagne met asperges en zalm van The Lemon Kitchen. En dan die saus, beurre blanc, die is om je bord bij af te likken. Kan ook niet anders als je bedenkt dat het een sterwaardige saus is. Jadis van The Lemon Kitchen heeft die ooit geleerd tijdens haar stageperiode bij een Michelinster restaurant in Brussel.

Jadis Schreuder
  • Tijd: 40 min
  • Bereiden: 20 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Open lasagne met asperges en zalm

Ingrediënten

Open lasagne met asperges en zalm

  • 4 zalmmoten
  • 4 stuks lasagne bladeren (volkoren)
  • 1 biologische citroen 
  • 12-14 asperges
  • 2 sjalotjes
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml Chardonnay
  • 2-3 theelepels Herbamare kruidenzout
  • 1/2 theelepel peper
  • sap van 1/2 biologische citroen
  • zest van 1 biologische citroen (mag ook met dunschiller)
  • 3 verse salieblaadjes
  • 2 verse takjes (citroen) tijm
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 150 ml slagroom/room (kookroom kan ook)
  • verse cress/kruiden

Hoe maak je een open lasagne met asperges en zalm?

1.Verwarm de oven voor op 150 graden.

2.Snijd de sjalotjes en de knoflookteen in plakjes. Stoof ze een paar minuten in een steelpan op middelhoog vuur in een eetlepel olijfolie.

3. Voeg de citroenzest van 1 citroen, tijmtakjes en salieblaadjes toe en laat dit met de sjalotjes en de plakjes knoflookteen een paar minuten samen stoven. Blus af met Chardonnay en laat de wijn helemaal inkoken tot je ongeveer 1 á 2 centimeter vocht over hebt.

4. Roer de room door het stoofmengsel en voeg vervolgens de roomboter toe en laat deze smelten in het mengsel terwijl je ondertussen blijft roeren.

5.Laat op middelhoog vuur het stoofmengsel inkoken tot je een dikke beurre blanc krijgt. Proef en breng het op smaak met peper en Herbamare kruidenzout.

6.Leg de zalm in een ovenschaal. Leg er 2 plakjes citroen op en druppel er wat olijfolie en citroensap overheen. Strooi er als laatste nog wat Herbamare kruidenzout over.

7.Plaats de ovenschaal ongeveer 18 minuten in de oven. Bij een kerntemperatuur van 50 graden is de zalm perfect!

8.Schil de asperges en snijd 1½ centimeter van de onderkant af. Kook ze 8-12 minuten (afhankelijk van de dikte) in water met een theelepel Herbamare kruidenzout.

9.Breng in een andere pan water met een theelepel Herbamare kruidenzout aan de kook. Kook 6-7 minuten de lasagnebladeren hierin tot ze beetgaar zijn. Ga uit van ongeveer 1 lasagneblad per persoon.

10.Tijd om je bord op te maken: leg op ieder bord 3-4 asperges, met daar overheen een los lasagneblad, schenk de saus en verdeel de zalm er overheen. Top dit af met verse cress/kruiden.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Jadis heeft het kookboek: The Lemon Kitchen Kookboek uitgebracht. Een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Verkouden? Code Roze! Neem A.Vogel Echinaforce tabletten. Ervaar pure plantkracht.

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >