Pannenkoeken hoeven niet altijd superzoet en sticky te zijn. Deze heerlijke en vitaminerijke pannenkoeken met asperges en verse kruiden verbeteren elke ontbijttafel of lentebuffet en zijn zelfs gemakkelijker om te bakken dan de bekende klassieke versie.
1. Was alle kruiden, de pepers en prei. Snijd de pepers en prei in dunne ringen en hak de kruiden grof.
2. Snijd het vruchtvlees van de grapefruit in kleine blokjes.
3. Rooster de noten en pijnboompitten licht in een pan zonder olie.
4. Was de asperges en snijd 2-3 cm vanaf het einde van de stengels. Snijd ze in stukken van 5 cm en bak deze 1-2 minuten in een beetje olie.
5. Meng, voor de pannenkoeken uit kikkererwtenmeel, het water en de olie tot een plakkerig deeg ontstaat. Goed kruiden met Herbamare® Original kruidenzout. Bak iedere kant van de pannenkoeken 2-3 minuten op matig vuur.
6. Serveer de pannenkoeken op een bord met een beetje zure room.
7. Garneer met de kruiden, pepers, prei, grapefruit, pijnboompitten en noten. Veel plezier!
De mini-pannenkoeken smaken koud ook heerlijk, geweldig voor een lentebuffet.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten