Dit is een geweldige manier om overgebleven tomaten te gebruiken. Gevuld met romige rijst met kaas, ui en champignons, eenvoudig te maken voor een heerlijke lunch of een lichte maaltijd, geserveerd met een frisse salade.
1. Verkruimel de gedroogde champignons in een kleine hoeveelheid koud water.
2. Snijd de ui en bak deze samen met het vloeibare mengsel met gedroogde champignons.
3. Voeg de groentebouillon toe en laat op een laag vuur sudderen terwijl je de tomaten klaarmaakt.
4. Schep de binnenkant uit de tomaten. Wees voorzichtig en snijd niet te diep, zodat de velletjes niet barsten.
5. Voeg de overgebleven tomaatzaadjes en de pulp toe aan het ui- en champignonmengsel (optioneel).
6. Neem de pan van het vuur, en voeg al roerend de gekookte rijst, peper, roomkaas en oregano toe.
7. Goed mengen, het mengsel in de uitgeholde tomaten scheppen, tot de bovenkant opvullen, en plaats ze dan op een licht ingevette bakplaat, waarna je ze met kaas afdekt.
8. Verwarm de oven voor op 220°C en bak 10 minuten of tot de kaas bruin en geroosterd is.
9. Direct serveren.
Dit recept werkt het beste met grote tomaten zoals vleestomaten.
Olga Temonen is een Finse actrice en televisiekok die eenvoudige en heerlijke verse maaltijden bereidt waarvan het hele gezin geniet.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten