background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Met rijst en champignons gevulde tomaten gegratineerd met kaas

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Gemiddeld
  • 3 p.

Dit is een geweldige manier om overgebleven tomaten te gebruiken. Gevuld met romige rijst met kaas, ui en champignons, eenvoudig te maken voor een heerlijke lunch of een lichte maaltijd, geserveerd met een frisse salade.

Met rijst en champignons gevulde tomaten gegratineerd met kaas
  • Tijd: 15 min
  • Bereiden: 10 min
  • Gemiddeld
  • 3 p.
Met rijst en champignons gevulde tomaten gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Met rijst en champignons gevulde tomaten gegratineerd met kaas

  • 6 tomaten
  • 100 gram gedroogde champignons
  • 1 ui
  • 450 ml Herbamare® Bouillonbasis
  • 150 gram gekookte volkorenrijst
  • zwarte peper
  • 100 gram roomkaas
  • snufje oregano
  • 150 gram geraspte Emmentaler

En natuurlijk met:

Hoe maak je met rijst en champignons gevulde tomaten gegratineerd met kaas?

1. Verkruimel de gedroogde champignons in een kleine hoeveelheid koud water.

2. Snijd de ui en bak deze samen met het vloeibare mengsel met gedroogde champignons.

3. Voeg de groentebouillon toe en laat op een laag vuur sudderen terwijl je de tomaten klaarmaakt.

4. Schep de binnenkant uit de tomaten. Wees voorzichtig en snijd niet te diep, zodat de velletjes niet barsten.

5. Voeg de overgebleven tomaatzaadjes en de pulp toe aan het ui- en champignonmengsel (optioneel).

6. Neem de pan van het vuur, en voeg al roerend de gekookte rijst, peper, roomkaas en oregano toe.

7. Goed mengen, het mengsel in de uitgeholde tomaten scheppen, tot de bovenkant opvullen, en plaats ze dan op een licht ingevette bakplaat, waarna je ze met kaas afdekt.

8. Verwarm de oven voor op 220°C en bak 10 minuten of tot de kaas bruin en geroosterd is.

9. Direct serveren.

  Dit recept werkt het beste met grote tomaten zoals vleestomaten.

 Bron van gezondheid

  • vol met vitaminen – A, C en E
  • goede bron van flavonoïden en antioxidanten
  • hoog kaliumgehalte en andere essentiële mineralen
Met rijst en champignons gevulde tomaten gegratineerd met kaas

Olga Temonen is een Finse actrice en televisiekok die eenvoudige en heerlijke verse maaltijden bereidt waarvan het hele gezin geniet.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test