Zo, dit is wel een favorietje. Vooral als je dol bent op pasta dan is dit een gezond alternatief. De tagliatelle maken we van courgette en de saus van tomatenpassata, rundergehakt, broccoli, basilicum én….kaneel! Een bijzonder lekkere toevoeging in dit gerecht. En ook nog eens erg gezond. Want wist je dat kaneel helpt om je bloedsuikerspiegel op peil te houden?
1. Snijd de courgette met een speciale groentesnijder in dunne linten (of met een kaasschaaf in dunne plakjes en dan met een mes in linten).
2. Was de broccoli en snijd deze in kleine stukjes.
3. Snipper de knoflook en Spaanse peper (zonder de pitjes als je niet van heet houdt).
4. Verwarm de olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook en Spaanse peper een minuut of 5 zonder ze te laten verkleuren.
5. Voeg het gehakt toe en bak deze kort aan. Voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook.
6. Voeg de broccoli toe en laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes pruttelen.
7. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes fijn.
8. Breng de saus op smaak met Herbamare® Original kruidenzout, peper en kaneel.
9. Leg de courgettelinten op een bord, schep de saus erop en garneer met basilicum.
Verrijk de saus voor extra smaak met wat balsamicoazijn, zongedroogde tomaatjes of kappertjes.
Courgette kun je heel goed rauw eten, maar naar smaak kun je de courgettelinten ook even kort opbakken.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker D. | 26 April 2019
Bezoeker J. | 5 April 2019
Bezoeker M. | 21 February 2019
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten