Ze zijn zo simpel, zo klein en alledaags: de doperwtjes of tuinerwten. Maar….zo klein als ze zijn, zo groots zijn ze voor de gezondheid. Ze bevatten veel vezels, vitamine C en B, kalium en foliumzuur. Vooral die uit de diepvries, omdat deze erwten direct na het oogsten ingevroren worden. En lekker! Zeker in dit gerecht, met zalm, waterkers en zilvervliesrijst.
1. Breng water aan de kook, voeg de zilvervliesrijst toe en kook deze in 20-25 minuten gaar.
2. Verwarm intussen de diepvrieserwtjes enkele minuten in een pan op het vuur. Ontdoe de waterkers van de dikke stelen en voeg deze met de boter, wat Herbamare® Original kruidenzout en peper toe aan de doperwten. Roer goed door totdat de waterkers helemaal geslonken is.
3. Pureer met een staafmixer tot een homogene massa en schep dit door de gekookte rijst.
4. Bak ondertussen in de koekenpan de zalm in wat kokosolie of roomboter gaar. Bestrooi met Herbamare® Original kruidenzout en peper.
5. Serveer de zalm op de erwten/rijst puree en garneer met partjes citroen.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker M. | 2 March 2019
Bezoeker W. | 23 February 2018
Bezoeker T. | 24 December 2017
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten