Met een paar ingrediënten je eigen ingemaakte komkommer op tafel. Lekker als topping op je boterham, maar ook in te zetten als smaakmaker bij het diner. Jadis van The Lemon Kitchen geeft aan dat ze daardoor oprecht overdag meer groente eet! Deze 'bewaartechniek' is al eeuwen oud en zeker een week te bewaren.
1.Was de komkommer water. Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om dunne slierten van de komkommer te maken.
2.Doe 100 ml azijn, 50 ml water, 3 el suiker, 50 ml citroensap en een theelepel Herbamare Kruidenzout in een kom en voeg de komkommerslierten er aan toe.
3.De komkommer moet net onder 'water' staan. Als dat niet het geval is, voeg dan nog een klein beetje water toe.
4.Meng alles goed door elkaar en giet het in een weckpot of afgesloten pot/bak. Voor een optimaal smaak resultaat zet je de weckpot minimaal een paar uur tot 1 nachtje in de koelkast. Hierdoor kunnen de smaken goed in de komkommer trekken en de suiker lost dan goed op.
5.Breng tot slot de ingemaakte komkommer op smaak met zwarte peper en voeg een plakje citroen toe.
Tip: in dit recept worden maar een paar ingrediënten gebruikt, maar je kunt er in principe van alles aan toevoegen om het op smaak te brengen.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
Bezoeker T. | 13 May 2023
Bezoeker E. | 15 October 2021
Bezoeker M. | 14 October 2021
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten