Eiwitten uit de vis, vezels uit de bonen en vitaminen en ijzer uit de spinazie - een geweldige smaak! Dit is een winnaar!
1. Verwarm de grill voor tot deze middelwarm is.
2. Schik de kabeljauwfilets op een bakplaat die onder de grill past.
3. Bestrijk alle kabeljauwfilets met 1 eetlepel rode pesto en grill ze 10-15 minuten tot het vlees niet meer doorzichtig en net gaar is.
4. Ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur verhitten en de uitgelekte witte bonen en knoflook toevoegen. 10 minuten bakken, af en toe roeren, en de bonen lichtjes met een vork aanstampen. Je streeft niet naar een gladde puree, maar eerder naar een consistentie van gebroken boontjes! Voeg nog even de kappertjes toe.
5. Ongeveer 2 minuten voor opdienen de gewassen spinazie in de pan toevoegen en deze laten slinken. Schep de witte bonen-puree op de warme borden en leg hier de kabeljauw en het overblijvende vocht op.
6. Serveer met een beetje citroen over elke visfilet en veel vers gemalen zwarte peper.
Ik heb wat snoep gegeten in mijn leven. Als kind maar ook als puber en volwassene. Heerlijk samen met mijn zus aan de bananenschuimpjes. Met broer en zus op de achterbank van de auto van mijn ouders, smikkelen van Engelse drop die je zo heerlijk uit elkaar kunt halen (en dan weer kleurrijk kunt samen kneden) voordat je het opeet. De dropdelen bewaarde ik dan voor het laatst. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die heerlijke zoetzure hartjes met spreuken erop, de zakken met spekjes en marsh mellows, de zure matten en spekblokken. Om nog maar niet te spreken over de bergen drop die ik in mijn leven verorberd heb waarover ik altijd gekscherend zei “Ik ben een drop verslaafde”. Maar ook toetjes na het eten waren wel aan mij besteed, net als taarten waarvan vooral zo’n mierzoete hazelnoot-schuimtaart favoriet was. Lees verder!
Sally Bee schrijft heerlijke en goed uitvoerbare recepten, waarvan ze samen met haar hele gezin geniet.
Bezoeker | 2 January 2017
Bezoeker B. | 29 December 2016
Bezoeker M. | 25 November 2016
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten