Weer zo’n easy peasy en gezonde groentespread van The Lemon Kitchen. De combinatie van de zoete bospeentjes met pit van Herbamare Spicy kruidenzout geeft deze spread een verrassende smaak. Heerlijk op bijvoorbeeld een geroosterde zuurdesemboterham, maar ook op een cracker is deze vegetarische spread erg lekker.
1. Breng water met 1 theelepel Herbamare Spicy kruidenzout aan de kook in een steelpan.
2. Snijd ondertussen de bospeentjes en voeg deze aan het water toe. Door het kruidenzout in het water geef je de wortels extra smaak en worden ze sneller gaar.
3. Kook de wortels ongeveer 8 minuten, het liefst wat langer dan korter.
4. Giet de wortels af en laat deze goed uitdampen, zodat de spread niet te vochtig wordt.
5. Voeg nu de geraspte Parmezaanse kaas, zeste van een citroen, 1,5 eetlepels citroensap, 2 eetlepels extra vergine olijfolie en een theelepel Herbamare Spicy kruidenzout toe. Meng alles nu met een staafmixer tot een heerlijke groentespread.
6.Smeer de groentespread op de twee geroosterde zuurdesemboterhammen en breng het geheel op smaak met nog wat geraspte Parmezaanse kaas en versgemalen peper.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten