Wil je overdag meer groente eten en niet meer alleen tijdens het avondeten? Jadis van The Lemon Kitchen helpt je daarbij met haar groentespreads. Het is redelijk simpel om je eigen groentespread te maken. Je hebt in principe alleen wat groente, olijfolie, peper en zout nodig. Voor deze doperwtenspread heeft Jadis naast doperwten ook Parmezaanse kaas en citroen toegevoegd.
1. Blancheer de doperwten en laat ze afkoelen.
2. Doe de doperwten in een hoge maatbeker. Voeg olijfolie, zout, peper, zest van een ½ citroen, Parmezaanse kaas toe en pureer het geheel tot je een redelijk gladde structuur hebt gekregen.
3. Smeer de doperwten spread op een geroosterde zuurdesem toast of op spelt crackers!
4. Bewaartip: in de koelkast kun je de spread afgedekt maximaal 5 dagen bewaren. Zo kun je er dus de hele week van genieten.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Jadis heeft het kookboek: The Lemon Kitchen Kookboek uitgebracht. Een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten