Meer groente en fruit eten? Probeer deze frisse en licht pittige aardbei-rabarber spread van The Lemon Kitchen eens. Het zure van de rabarber, het zoete van de aardbei, de frisheid van een citroen en het pittige van de chili is een hemelse combinatie. Naast dat het lekker is om een geroosterd bammetje, kun je dit ook op toastjes eten.
1. Zet een pan met water op het vuur en snijd ondertussen de rabarber in stukken van ongeveer 3 cm.
2. Doe de rabarber in het gekookte water en zet het dan 3 á 4 minuten op halfhoog vuur. Let op! dat de rabarber niet te zacht wordt, als je met je vork erin kan prikken is het goed.
3. Snijd de kroontjes van de aardbeien en laat ondertussen de rabarber uitlekken.
4. Doe de aarbeien en rabarber samen met een ½ theelepel Herbamare kruidenzout,1 eetlepel citroensap, de citroenzeste en een snuf chili flakes in een kom. Mix het kort en zorg dat je de structuur behoudt en je een heerlijke groentespread hebt.
5. Rooster het zuurdesembrood en smeer het in met olijfolie. Beleg ze vervolgens met de groentespread. Top af met verse cress/tuinkers en breng indien nodig nog op smaak met Herbamare kruidenzout en/of peper.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Jadis heeft het kookboek: The Lemon Kitchen Kookboek uitgebracht. Een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten