Het is snel, gemakkelijk, gezond en oh zo lekker! Je kan de ingrediënten naar smaak veranderen, maar geef de zijden-tofu 'mozzarella' een kans - je zal verliefd worden!
1. Verwarm de oven voor op 200°C/400°F/gasstand 6. Snijd, voor het maken van de ‘mozzarella’, de zijden-tofu zorgvuldig in dunne stukjes en snijd vervolgens, met een shotglaasje, kleine ronde mallen uit. Snijd deze in halve maantjes.
2. Leg de zijden-tofu op een bakplaat bedekt met bakpapier.
3. Verdeel de tomatenpuree over de pizzabodem met de achterkant van een lepel. Bestrooi dit met de tijm en oregano. Bestrooi de tofuplakken vervolgens met voedingsgist en knoflookpoeder en verdeel deze over de pizzabodem. Besprenkel het geheel met citroensap. Verdeel nu de gesneden paprika, champignons, tomaat, artisjokken en olijven gelijkmatig over de pizza.
4. Nu het geheel besprenkelen met olijfolie. Zorg ervoor dat de tofu en groenten goed zijn gecoat. Plaats de bakplaat op het bovenste rooster van een voorverwarmde oven en bak in ongeveer 8 - 10 minuten. Hou het in de gaten. Eenmaal gebakken, kun je je meesterwerk afmaken met verse basilicum en verse geplette peper. Veel plezier!
Sammy Riley is een Australiër die in Londen woont en studeert en niets liever doet dan eenvoudig en lekker vegetarisch koken.
Bezoeker A. | 15 februari 2016
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten