Gebruik jij wel eens venkel in gerechten? Met deze lekkere, gezonde groente zijn veel variaties mogelijk. In dit vegan recept hebben we de venkel samen met de trostomaatjes geroosterd in een Italiaanse kruidenmix. Het proberen meer dan waard!
1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.Was de venkel en de trostomaatjes. Verwijder het groene deel van de venkel en het harde deel aan de onderkant. Snijd de venkel vervolgens in 8 parten.
3.Meng 2 eetlepels olijfolie met de Italiaanse kruidenmix. Leg de venkel en de trostomaatjes op
een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de kruidenolie. Bak 15 minuten in de oven.
4.Bak de aardappelkrieltjes 15 minuten in een koekenpan.
5. Maal de walnoten fijn in een hakmolen. Pers het sap uit de sinaasappel. Meng het sinaasappelsap met de walnoten, 4 eetlepels olijfolie en de milde mosterd.
6. Verdeel de venkel, cherrytomaten en de aardappelkrieltjes over de borden. Leg hier een
handje veldsla op en verdeel de kappertjes. Maak af met de sinaasappel-walnootdressing.
Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief waarin je elke maand een heerlijk en gezond recept ontvangt.
Bezoeker M. | 28 August 2024
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten