Heerlijke zoete gegrilde peren gevuld met verse kaas en meringue met Bambu®. Dit vormt een prachtig, uniek dessert waarvan warm of koud kan worden genoten.
1. Breng het water samen met de Bambu® poeder en de rietsuiker aan de kook. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Voeg de peren aan de Bambu-bouillon toe en kook mee tot al dente. Neem er 4 halve peren uit en doe deze in een ovenschaal. Kook de rest van de peren tot ze vrij zacht zijn.
2. Voor de vulling: meng de kaas met Bambu® poeder en kaneel. Hak de gember en voeg het aan het mengsel toe. Vul de al dente halve peren met dit mengsel en giet er wat van de Bambu-bouillon over.
3. Verwarm de oven voor op 175°C.
4. Voor de meringue: smelt de boter en laat deze dan een beetje afkoelen. Klop het eiwit met het zout totdat dit half stijf is. Voeg suiker toe en klop nogmaals tot het mengsel stijf is. Voeg bloem toe en roer het eigeel met de boter erdoor. Verdeel de meringue tussen de halve peren in de ovenschaal en bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
5. Pureer ondertussen de rest van de halve peren met 100 ml Bambu® bouillon om een saus te maken. Verdeel over 4 dessertborden en leg de gegrilde peren erbovenop.
6. Warm of koud serveren.
Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten