Gegrilde garnalen zijn makkelijk te maken en vormen een geweldige aanvulling voor elke barbecue. Dit recept is veruit mijn favoriet, indien gemarineerd in een heerlijke mix van sjalotten, knoflook, gember, peper, sojasaus en pindaolie. Serveer met rode linzenpuree voor nog meer smaak.
1. Garnalenspiesjes bereiden: snijd de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en hak het fijn.
2. Meng de chilipeper met het sjalotje, de knoflook, gember, peper, sojasaus en pinda-olie en vermaal tot een pasta.
3. Breek het uiteinde van het citroengras af om een scherpe punt te krijgen en spies de garnalen. Bedek met de pasta en laat minstens een uur marineren.
4. Linzenpuree bereiden: was en spoel de linzen eerst af. Breng de linzen en gember in een laagje water aan de kook en laat sudderen tot al het water is geabsorbeerd. Meng de linzen met de kokosmelk, Herbamare® Original kruidenzout, kerrie en kurkuma. Voeg het sap en de schil van een ½ limoen toe. Meng in een keukenmachine en voeg indien nodig water toe om de gewenste consistentie te bereiken. De pindaolie druppel voor druppel toevoegen.
5. Bak of grill de garnalenspiesjes vervolgens.
6. Serveer de spiesjes met de opgewarmde puree.
Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten