background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Garnalenspiesjes met rode linzenpuree

  • Tijd:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.

Gegrilde garnalen zijn makkelijk te maken en vormen een geweldige aanvulling voor elke barbecue. Dit recept is veruit mijn favoriet, indien gemarineerd in een heerlijke mix van sjalotten, knoflook, gember, peper, sojasaus en pindaolie. Serveer met rode linzenpuree voor nog meer smaak.

Garnalenspiesjes met rode linzenpuree
  • Tijd: 115 min
  • Bereiden: min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Garnalenspiesjes met rode linzenpuree

Ingrediënten

Garnalenspiesjes met rode linzenpuree

Garnalenspiesjes:

  • 1 rode chilipeper
  • 1 sjalotje, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • Versgemalen peper
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel pindaolie (arachideolie)
  • 12 grote garnalen, ong. 500 gram, gepeld
  • 4 stengels citroengras

Rode linzenpuree:

  • 100 gram rode linzen
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 150 ml kokosmelk
  • ½ theelepel Herbamare® Original kruidenzout
  • ½ theelepel pittig kerriepoeder
  • ¼ theelepel kurkumapoeder
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel pindaolie (arachideolie)

En natuurlijk met:

Hoe maak je garnalenspiesjes met rode linzenpuree?

1. Garnalenspiesjes bereiden: snijd de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en hak het fijn.

2. Meng de chilipeper met het sjalotje, de knoflook, gember, peper, sojasaus en pinda-olie en vermaal tot een pasta.

3. Breek het uiteinde van het citroengras af om een scherpe punt te krijgen en spies de garnalen. Bedek met de pasta en laat minstens een uur marineren.

4. Linzenpuree bereiden: was en spoel de linzen eerst af. Breng de linzen en gember in een laagje water aan de kook en laat sudderen tot al het water is geabsorbeerd. Meng de linzen met de kokosmelk, Herbamare® Original kruidenzout, kerrie en kurkuma. Voeg het sap en de schil van een ½ limoen toe. Meng in een keukenmachine en voeg indien nodig water toe om de gewenste consistentie te bereiken. De pindaolie druppel voor druppel toevoegen.

5. Bak of grill de garnalenspiesjes vervolgens.

6. Serveer de spiesjes met de opgewarmde puree.

 Bron van gezondheid

  • goede bron van eiwitten
  • boordevol vitaminen
  • rijk aan antioxidanten
Garnalenspiesjes met rode linzenpuree

Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

A.Vogel - Ervaar pure plantkracht.

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >