Een vochtig, heerlijk fruitbrood gevuld met vijgen en noten - in sneetjes en geserveerd met uw favoriete beleg is dit een gezonde snack voor bij de thee of koffie.
1. Verwarm de oven voor op 180°C, en vet een middelgrote cakevorm in.
2. Doe het boekweitmeel, bakpoeder, zout en kaneel in een grote kom en meng dit.
3. Pureer de bananen in een apart kommetje.
4. Meng dan de boter, suiker, thee en het ei met de bananen.
5. Meng in een apart kommetje het cacaopoeder met het water totdat zich een gladde pasta vormt.
6. Voeg de bananen met de eimix en cacao toe aan de mix met boekweitmeel en roer tot er een gladde massa ontstaat.
7. Voeg de hazelnoten toe.
8. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en beleg het met de vijgschijfjes.
9. Plaats de cakevorm op het middelste rooster in de oven en bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten