Ik hou van gegrilde groenten! Je groenten grillen is zo gemakkelijk en maakt ze nog smakelijker. De kikkererwtenpuree kan ook als dip worden gebruikt. Dit doe je door minder kookvocht toe te voegen, zodat je er ook van kunt genieten met bijvoorbeeld crackers, wortelen of selderij.
1. Week de kikkererwten een nacht in ½ liter koud water. Laat ook de karwijzaadjes een nacht in wat koud water weken.
2. Kook de kikkererwten in een afgedekte pan in het weekwater gedurende 90 minuten, tot ze zacht zijn.
3. Besprenkel ondertussen de stukjes courgette, aubergine en paprika royaal met Herbamare® Original Kruidenzout en laat dit 30 minuten intrekken.
4. Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Gooi het kookwater echter niet weg.
5. Pureer de kikkererwten met de uitgelekte karwij, de knoflook, saffraan, Herbamare® Bouillonbasis en 150 ml van het kookwater. Voeg evt. iets meer kookwater toe om de juiste dichtheid te bereiken. Voeg vervolgens de olie druppel voor druppel toe.
6. Bestrijk de groenten aan beide kanten met een beetje olijfolie.
7. Leg de groenten vervolgens kort onder de grill tot ze beginnen te verkleuren. Doe dit aan beide kanten.
8. Serveer de groenten met de kikkererwtenpuree en voeg de peterselie toe. Voeg naar smaak peper toe.
De stukjes aubergine, courgette en paprika kunnen ook in de oven worden gegrild. Verwarm hiervoor de oven voor op 200°C. Leg de groenten op een bakplaat voorzien van vetvrij bakpapier en plaats ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten