Jadis van The Lemon Kitchen heeft een heerlijke twist aan de klassieke caesar salade gegeven met dit recept. De extra groente zorgt ervoor dat je een heerlijke maaltijdsalade hebt. En de zelfgemaakte caesar dressig maakt het gerecht extra smaakvol. Ben je geen ansjovis-fan? Geen probleem, het gerecht is ook erg lekker zonder ansjovis!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2.Pak een ovenschaal en doe daarin de aardappeltjes. Besprenkel ze met een paar druppels olijfolie, het sap van 1 citroen en 1 eetlepel Herbamare kruidenzout. Meng alles door elkaar.
3. Leg de maiskolven naast de aardappeltjes in de ovenschaal en rooster dit alles in 15-18 minuten goudbruin. Snijd de zijkanten van de gegrilde mais eraf.
4.Kook in lichtgezouten water de haricots vert of groene boontjes beetgaar.
5.Bak ondertussen de kipfilet in een beetje olijfolie goudbruin. Wanneer de kipfilet gaar is even laten rusten en vervolgens in dunne plakken snijden.
6.Kook de eieren in 7 minuten halfzacht. Laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren en halveer ze.
7.Snij de sjalot/rode ui in zo dun mogelijke ringen.
8.Snijd de ciabatta in plakken van 1cm bij 1 cm en bak ze in een beetje olijfolie goudbruin.
9.Snijd tot slot de little gem sla in grove stukken.
10.Maak de ceasar dressing door met een vijzel of mes 1 ansjovis heel fijn te snijden. Meng vervolgens de ansjovis met 5 eetlepels mayonaise, sap van een halve citroen, 1 fijngehakt knoflookteentje, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel worcestershire saus. Breng op smaak met zout en peper en gebruik tot slot de staafmixer om er een dressing van te maken.
11.Maak nu de borden mooi op. Bedek de bodem met wat little gem sla en leg er de haricots verts, gebakken aardappeltjes, mais, kipfilet en sjalotje op. Top af met verse tuinkers en de eieren. Giet naar smaak de ceasar saladedressing er overheen. Laat tot slot de ansjovis uitlekken en verdeel die over de salade samen met wat citroenzeste en Parmezaanse kaas.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
Bezoeker F. | 13 September 2021
Bezoeker K. | 9 September 2021
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten