Het mooie aan broccoli is dat je de gehele groente kunt eten. Veel mensen gooien de stronk weg, maar wist je dat juist daarin de meeste voedingsstoffen én smaak zitten!? Dus deze broccoli spread van The Lemon Kitchen is enorm gezond en je krijgt ook nog eens gemakkelijk extra groenten binnen.
1. Breng water met 1 theelepel Herbamare Original kruidenzout aan de kook in een steelpan.
2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine, gelijke stukken (1 centimeter van de stronk kun je eraf snijden en weggooien).
3. Doe de broccoli in de pan met kokend water en laat het ongeveer 5 minuten koken.
4. Giet de broccoli af en laat deze goed uitdampen, zodat de spread niet te vochtig wordt.
5. Voeg nu de geraspte Parmezaanse kaas, zeste van een halve citroen, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels extra vergine olijfolie en een theelepel Herbamare Original kruidenzout toe. Meng alles nu met een staafmixer.
6. Breng het geheel op smaak met nog wat geraspte Parmezaanse kaas en versgemalen peper.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
Bezoeker | 13 September 2020
Bezoeker M. | 10 September 2020
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten