Deze heerlijke licht gekruide cake is perfect als kleine traktatie bij je thee of koffie. De banaan zorgt voor extra natuurlijke zoetheid, en het smaakt zowel warm als koud heerlijk.
1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F), gasstand 4.
2. Vet een cakevorm/bakblik van 1 kg in. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur. Roer het bakmeel, het bakpoeder en de kaneel in een grote kom. Prak vervolgens de bananen fijn. Roer deze met de suiker, gesmolten boter, rozijnen en eieren in een kom. Voeg beide mengsels nu samen en klop 3 minuten totdat een gladde massa ontstaat.
3. Doe het mengsel in de cakevorm/het bakblik en bak 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in het midden van de cake; zodra deze er schoon uit komt, is het klaar. Plaats de cakevorm/het bakblik op een rooster om iets te laten afkoelen alvorens de cake er uit te halen.
Verpak de cake in folie en laat 2-3 dagen rusten. De cake smaakt dan nog veel lekkerder. Het kan in dunne plakjes worden geserveerd en eventueel belegd worden met vetarme zachte kaas of een dun gesneden appel of geprakte banaan.
Eet smakelijk!
Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten