Wil je meer groente toevoegen aan de lunch, maar weet je niet hoe? Jadis van The Lemon Kitchen heeft daar een oplossing voor. Met deze Italiaanse spread van artisjok krijg je gemakkelijk extra groente binnen en het is lekker gezond.
1. Snijd de onderkant van de artisjokken af.
2. Zet een pan water met hierin een theelepel Herbamare Original kruidenzout op middelhoog vuur. Kook de artisjokken vervolgens 30-45 minuten (afhankelijk van de grootte van de artisjokken).
3. Giet de artisjokken af als ze gaar zijn en laat ze even uitdampen. Trek vervolgens de bladeren er zoveel mogelijk af, tot je bij het zachte witte hart komt.
4. Doe de artisjokharten in een bak en voeg de basilicum blaadjes, olijfolie en het sap en zeste van een halve citroen toe.
5. Mix het geheel vervolgens tot een mooie, gladde spread. Breng deze op smaak met Herbamare Original kruidenzout en peper.
Tip: wil je een wat romiger spread? Roer er dan 1-2 eetlepels yoghurt doorheen.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten