1 Fruit de knoflook in olijfolie in een grote bakpan. Snijd de witlof in de lengte doormidden en leg de helften in de pan met de snijkant naar boven. Bestrooi ze met peper en zout, giet de port erover en laat het geheel – met het deksel op de pan en op laag vuur – 20 minuten staan totdat de witlofhelften net zacht zijn. Schenk tussendoor steeds een scheutje bouillon erbij.
2 Bestrijk de binnenkant van een ovenschaal met wat olijfolie. Droog de witlofhelften goed af en spreid ze uit in de schaal met de snijkant naar boven. Zet ze vervolgens even opzij.
3 Giet de A.Vogel Herbamare® bouillon bij het overgebleven vocht in de pan. Verwarm het mengsel en laat het bijna helemaal verdampen. Voeg de room, gorgonzola, Parmezaanse kaas en mosterd toe, en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het inkoken tot een dikke saus.
4 Verwarm de oven voor op 250°C. Snijd de tomaat kruislings in, gooi hem in kokend water totdat het vel begint los te laten en spoel hem af onder koud water. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd hem in blokjes. Schil vervolgens de komkommer en snijd hem in dunne plakjes van circa 3 mm. Halveer de schijfjes en gebruik ze als garnering tussen de witlofbladeren. Giet de gorgonzolasaus en strooi de blokjes tomaat erover. Gratineer het geheel tot slot boven in de oven gedurende 10 tot 15 minuten..
Hetty houdt zich als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle. Het is haar passie om mensen te inspireren en te informeren over een gezonde lifestyle. En haar motto? Voor iedereen een gezond en gelukkig leven!
Wil je ook twee keer ber week de heerlijkste recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten