Zeggen is één ding, maar het ook daadwerkelijk doen is een tweede. En daar gaat het vaak mis. Een goed voornemen om je conditie te verbeteren is niet genoeg. Je zult een plan van aanpak voor jezelf moeten maken. En dat kan al heel klein beginnen. Een paar voorbeelden:
Als je gemotiveerd bent en met plezier sport, zal je merken dat je het langer volhoudt. Schrijf echter niet gelijk een sport af als het je zwaar viel. Elk begin is even lastig. Zodra je uithoudingsvermogen toeneemt, zal je merken dat je er steeds beter inkomt en dat je spieren sneller herstellen. Bovendien geeft het je een goed gevoel als je merkt dat je steeds een stapje verder komt.
Maak een combinatie van cardio- en krachttraining. Deze twee trainingstypes kunnen elkaars effect versterken. Bij cardio zal je uithoudingsvermogen beter worden en bij krachttraining zal de spierkracht toenemen. Bovendien zorgt krachttraining voor het behoud van sterke botten en spieren. En een beetje meer spierkracht is wel fijn voor dat laatste eindsprintje bij het hardlopen. Wissel je cardiotraining daarom geregeld af met krachttraining om je conditie te verbeteren.
Doe mee met A.Vogel Bewegen!
Je kunt je conditie ook voor een groot deel verbeteren door gezond te eten. Door meer te bewegen verbrand je al calorieën. Maar door je voedingspatroon gezonder te maken, help je dit proces ook een handje. Plus: je krijgt alle goede voedingsstoffen binnen die je lichaam zo nodig heeft. Daarbij is het een duurzame oplossing: je zult langer op gezond gewicht blijven. Ook als je – door een blessure bijvoorbeeld – even minder kan sporten.
Om je spieren uit te dagen, verras je ze telkens met andere oefeningen of bewegingen. Als je continue dezelfde bewegingen achter elkaar blijft doen, kom je niet verder. Train daarom eens andere spiergroepen in de sportschool. Ga in plaats van je wekelijkse hardlooprondje eens zwemmen. Zo prikkel je je spieren continue en dit vergroot je conditie.
Gedeelde smart, is halve smart. En het is nog gezellig ook! Als je samen traint heb je een stok achter de deur om te gaan. Je kunt elkaar uitdagen en verlegt je grenzen eerder. Dit geldt niet alleen bij het sporten, maar ook bij je dagelijkse avondwandeling. Wandel je bijvoorbeeld met je partner, dan is de kans groot dat je vaker gaat én verder wandelt.
Het is daarom belangrijk te blijven bewegen en trainen. Hierdoor kun je je conditie sterk verbeteren en nog tot op hoge leeftijd op peil houden. Natuurlijk zullen ouderen niet meer de zware inspanningen kunnen doen die jongeren wel aankunnen. Toch zullen ook zij de voordelen van een goede conditie merken. Je herstelt bijvoorbeeld sneller na ziekte of na een operatie.
Laatste wijziging op deze pagina: 07-08-2020
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten