Blog 4 over Alfred Vogel: geëerd voor zijn levenswerk

Pionier in de natuurgeneeskunde

Als een echte pionier wijdde Alfred zo'n 80 jaar van zijn leven aan de natuurgeneeskunde en kruidengeneesmiddelen. Zijn toewijding aan het ontwikkelen van producten met een superieure kwaliteit gecombineerd met zijn visie om 'mensen te stimuleren om op natuurlijke wijze gezond te blijven of weer te worden' vormden de hoekstenen van zijn werk.

Alfreds onderzoek naar verse geneeskrachtige planten wees uit dat hun extracten veel effectiever zijn dan die van gedroogde. Het werken met verse planten is dan ook precies van de A.Vogel producten onderscheidt van concurrerende producten. Hoewel Alfred in 1920 in Basel al begon met het verkopen van zijn unieke tincturen, begon de wereldwijze distributie van A.Vogel producten pas in de jaren '50.

Helaas overleed Denise Vogel, Alfreds weduwe, op 30 augustus 2014, slechts een paar weken voordat zij de prestigieuze award in ontvangst zou nemen. In haar plaats nam Mackie Vadacchino, directeur van Bioforce Canada, de award in ontvangst. “Ik wil de commissie graag bedanken voor de erkenning van Alfreds werk. Zijn droom was om mensen ervan te doordringen, ook al waren het maar een paar mensen, dat de natuur een waardevolle bron is om onze gezondheid te beschermen en te behouden. Ik denk dat hij zijn droom heeft waargemaakt. Laten we zijn levenswerk gezamenlijk voortzetten," sprak Vadacchino.

Meer blogs over Alfred Vogel vind je hier!

Laatste wijziging op deze pagina: 20-06-2017

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Plan een bezoek aan de A.Vogel tuinen. Het bezoekerscentrum is geopend t.m. oktober 2024.

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >