Slimme keuzes bij het feestmaal

Geen opgeblazen gevoel deze feestdagen

Nathalie Keers

Nathalie Keers
WhatsApp je vraag

Mariah Carey zingt je vrolijk toe vanuit de boxen, de tafel is feestelijk gedekt en sfeer zit er goed in. En wat komt er een lekkere geur uit de keuken! Terwijl het water in je mond loopt, bemachtig je een stoel en drapeer je het servet over je schoot. Laat het eetfestijn beginnen!

Slimme keuzes bij het feestmaal

Wacht! Wacht heel even. Bewust genieten, niet stapelen. Maak slimme keuzes bij het feestmaal:

  • Voorkom winderigheid. Let op met suiker, alcohol en frisdrank. Ook rauwe worteltjes en kool kunnen gas veroorzaken, maar ja...die zouden we sowieso overslaan bij een feestmaal.
  • Kauw je eten goed.
  • Staat er zuurkool op tafel? Vooral opscheppen. Je spijsvertering wordt namelijk heel blij van gefermenteerde producten.
  • Andere fijne groenten voor je buik zijn: courgette, witlof en pompoen.
  • Duik in de kruidenla. Want kruiden en specerijen zoals gember, venkelzaadjes, bonenkruid en kurkuma helpen je spijsvertering een handje.
  • Beruchte voedingsmiddelen die gasvorming kunnen geven zijn: tarweproducten, peulvruchten, zuivel, abrikozen en peren.

Tip: Boldocynara tabletten

Heb je onverhoopt toch te maken met een opgeblazen gevoel, dan helpt A.Vogel Boldocynara tabletten** met natuurlijke extracten uit artisjok, paardenbloem, boldo en mariadistel.

Rust voor je buik

The day after. Je hebt heerlijk genoten, maar je buik rommelt nog steeds. Wil je je spijsvertering wat rust geven, probeer dat dan eens met intermitted fasting. Bij deze methode wissel je periodes van vasten af met periodes van eten, waarbij het vasten altijd langer duurt dan het eten. Een manier is om 16 uren te vasten en 8 uur een normaal maaltijdpatroon te volgen. Dus heb jij om 20:30 je laatste hap genomen, dan mag je volgende dag vanaf 12:30 uur weer eten. Dit schijnt een positief effect te hebben op de darmen; pauze van het verteren bespaart je lichaam energie, je hebt minder last van een opgeblazen gevoel en op de lange termijn verbetert het de samenstelling van je darmmicrobioom.

KOAG/KAG-nr. 11-1121-11407

Laatste wijziging op deze pagina: 21-12-2021

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >